De mooiste strandvakanties aan de Atlantische kust van Frankrijk

De Atlantische kust van Frankrijk met van noord naar zuid een verscheidenheid aan opties voor een heerlijke strandvakantie. Ga op ontdekkingsreis.

Dit uitgestrekte kustgebied biedt talloze jachthavens en badplaatsen om naar hartenlust te verkennen. Deze regio strekt zich uit van de stranden van het Pays de la Loire in het noorden langs de kustlijnen van Landes, het Bassin d’Arcachon en Charente-Maritime tot aan de stranden van de Baskische kust bij de Spaanse grens.

 

 

De mooiste strandvakanties aan de Atlantische kust van Frankrijk

De Atlantische kust van Frankrijk met van noord naar zuid een verscheidenheid aan opties voor een heerlijke strandvakantie. Ga op ontdekkingsreis.

Dit uitgestrekte kustgebied biedt talloze jachthavens en badplaatsen om naar hartenlust te verkennen. Deze regio strekt zich uit van de stranden van het Pays de la Loire in het noorden langs de kustlijnen van Landes, het Bassin d’Arcachon en Charente-Maritime tot aan de stranden van de Baskische kust bij de Spaanse grens.

 Mensen lopen over een pad bij het strand van Pornic langs de Côte de Jade.

Douanepad bij Pornic langs de Côte de Jade © A. Lamoureux

Zwemplezier in de regio Loire-Atlantique

Heb je wel eens van La Baule gehoord? La Baule is een echte parel aan de Atlantische kust. Een heerlijke plek voor een strandvakantie aan de Atlantische Kust van Frankrijk. Met zijn villa’s uit de belle époque en lange zandstranden die het deelt met Le Pouliguen, is La Baule één van de mooiste baaien ter wereld. Hier vind je hoogwaardige recreatiemogelijkheden en entertainment voor zowel kinderen als gezinnen.

  • Villa’s uit de belle époque en lange zandstranden maken La Baule tot een van de mooiste baaien ter wereld.
  • Ideaal voor een strandvakantie met hoogwaardige recreatiemogelijkheden en entertainment.
  • Geschikt voor gezinnen met kinderen.

In de omgeving vind je, direct aan zee, de stad Saint-Nazaire met zijn lange strandpromenade en het douanepad langs de wilde kust. De vele stranden garanderen zwemplezier voor het hele gezin.

Aan de zuidkust van de monding van de Loire ligt Saint-Brevin-les-Pins, een ideale badplaats met een prachtige omgeving en veel watersportmogelijkheden. Hier kun je ontspannen en genieten van de charme van deze plek, de prachtige rivier ontdekken en getijdenbewegingen van de oceaan bestuderen. De omgeving is uniek: beboste duinen, bossen aan de rand van de kust met dennen en steeneiken, visgebieden aan de oevers van de Loire … en op de in totaal 8 km aan zandstranden kun je zwemmen en naar hartenlust allerlei surfsporten beoefenen. De verharde kustpaden zijn erg populair en perfect voor onvergetelijke wandelingen, fietsavonturen en paardrijtochten.

  • Saint-Brevin-les-Pins biedt een prachtige omgeving en veel watersportmogelijkheden.
  • Unieke natuurlijke omgeving met beboste duinen, bossen, visgebieden en 8 km zandstranden.
  • Ideaal voor zwemmen, surfen, wandelen, fietsen en paardrijden.

Pornic behoort met zijn vele kleine stranden en rotsachtige baaien tot de mooiste landschappen van de Atlantische kust. Het 15 km lange douanepad, dat ooit werd aangelegd in de strijd tegen zoutsmokkelaars, geniet nu grote populariteit bij wandelaars.

  • Mooie landschappen met kleine stranden en rotsachtige baaien.
  • Populair 15 km lang douanepad voor wandelaars.

Meer informatie: https://www.atlantische-loirestreek.com/atlantische-kust

 

Zwemplezier in de Vendée

Kun je niet kiezen tussen zandstranden en wilde kusten? Dan ben je aan de kust van de Vendée met zijn 250 km aan beschermde kusten, waarvan 140 km strand, precies op de goede plek. Het water is van hoge kwaliteit en nodigt uit tot zwemmen. Bovendien bieden de stranden met hun geringe getijdenstromen plezier en veiligheid voor het hele gezin: ideaal voor een geslaagde vakantie in de Vendée. De Vendée is ook een ideale plek voor liefhebbers van allerlei watersporten.

Aan de kust van de Vendée liggen maar liefst 18 bekende badplaatsen, elk met een geheel eigen karakter.

Met zijn authentieke landschappen, 13 km aan met duinen omzoomde stranden en uitstekende zwemwaterkwaliteit, biedt La Tranche-sur-Mer alles wat je hart begeert. Deze badplaats zet zich al vele jaren in voor de milieubescherming. Het biedt ‘fun par excellence’ en is ook erg populair vanwege het surfsportaanbod in de Zuid-Vendée.

Hier kun je het hele jaar mijmeren over de essentie van het leven … en genieten van de kleine dingen, al dan niet gedeeld met familie of vrienden. Van april tot september is hier dagelijks een markt.

Twee volwassenen en twee kinderen hurken op het strand van La Tranche sur Mer.

© OT la Tranche sur Mer

Waterplezier in Maupas: La Tranche-sur-Mer

Twee keer per week in de zomer bieden Maud Chevalier en de Wave School SUP-yogalessen aan op het meer van Maupas. Dit zoetwaterreservoir is de ideale plek om eens voorzichtig kennis te maken met allerlei watersporten. SUP-yoga, zeilen met optimisten, windsurfen, kajakken … de watersportscholen in de directe omgeving verhuren uitrusting en bieden cursussen en begeleiding aan onder toezicht van gekwalificeerde professionals.

Een persoon bestuurd een zeilbootje op het water van La Tranche sur Mer.

© Florian Gernan

Uitzicht vanaf het strand op de zee in Charante-Maritime.

© Thierry Richard

Van zandstrand tot zoutpan in de Charente-Maritime

Dankzij vijf zandstranden en uitbundige zonneschijn is Royan is al vele jaren een populaire vakantiebestemming. Deze badplaats met zijn karakteristieke architectuur is onderscheiden als Stad van Kunst en Geschiedenis, draagt het kwaliteitszegel Famille Plus en biedt recreatieve activiteiten aan voor het hele gezin: strandtenten, surfen, minigolf, strandzeilen en stand-up paddling (suppen).

Met zijn fijne zandstranden, zoutpannen, wijngaarden, vogelreservaten en bloemrijke dorpen vormt het eiland Île de Ré een betoverende plek voor een vakantie in de natuur. Het eiland is goed te verkennen op de fiets, dankzij de vele fietspaden die alle hoekjes van dit kleine paradijs ontsluiten.

Oléron, na Corsica het grootste Franse eiland, is zeer goed bewaard gebleven. Hier ontmoeten watersporters elkaar. Het eiland telt 25 rustige en veilige stranden voor de kleintjes en ‘sportieve’ stranden voor oudere kinderen en volwassenen. Met daarnaast ook grote bosgebieden langs de stranden is dit de ideale vakantiebestemming om te ontspannen.

Meer informatie: https://www.atlantic-cognac.com/?noredirect=en_US

 

Van de vuurtoren van Cordouan tot de Dune du Pilat

Médoc-Atlantique

Dit gebied strekt zich uit tussen de oceaan, de zoetwatermeren bij Carcans-Hourtin-Lacanau en de wijngaarden van de Médoc aan de monding van de Gironde. Ervaar de oceaan met 124 kilometer aan stranden en de vuurtoren van Cordouan als troon van dit ‘Versailles aan zee’. Het is de enige bewoonde vuurtoren die kan worden bezocht vanuit Le Verdon, Royan of Meschers. De historische zeebaden in Soulac (met maar liefst vijfhonderd 19e-eeuwse villa’s), de sport- en familiezwembaden in Carcans-Maubuisson, de ongerepte badplaatsen en de stijlvolle markt in Montalivet vormen samen een compleet en heerlijk vakantieprogramma voor elke bezoeker.

Meer informatie: https://www.medoc-atlantique.co.uk/

Surfen op de oceaangolven ‘Oceanesque’
In het hart van Médoc Ocean, aan het strand van Lacanau, vind je de Lacanau Surf Club. Deze werd in 1968 opgericht door surfpioniers. De ‘LSC’ is vandaag de grootste vereniging in Frankrijk. Hun motto is … leer meer dan sport alleen: hier leren beginners en ingewijden om in harmonie met de oceaan te leven. Van de ‘golventuin’ voor kinderen vanaf 5 jaar tot gevorderde cursussen voor volwassenen, de Lacanau-surfclub komt het hele jaar door tegemoet aan de wensen van haar klanten met een divers aanbod van trainingen. Precies wat je mag verwachten van een club met het kwaliteitslabel van de Franse surffederatie.

Meer informatie: contact@surflacanau.com

Het Bassin d’Arcachon
Ontdek hier de vele stranden tussen Atlantische Oceaan, de meren en de baai. Houd je van de oceaan? Of bezoek je liever een meer of de baai? De stranden in deze regio bieden voor elk wat wils. Bovendien worden bij het Bassin d’Arcachon in elk seizoen veel activiteiten georganiseerd.

Meer informatie: https://www.bassin-arcachon.com/en/

Vuurtoren in de zee bij Cordouan aan de Atlantische Kust in Frankrijk.

© A. Ferraro

De Zilverkust, of toch liever de Baskische kust?

Het Lac de Sanguinet

Sanguinet ligt op de grens van de departementen Landes en Gironde, op 13 km afstand van Biscarrosse dat op de lijn BordeauxBassin d’Arcachon ligt. 

Sanguinet is een klein dorp met een goede infrastructuur: je vindt er apotheken, winkels en meer. Het meer van Sanguinet biedt schitterend beschutte gelegenheden tot veilig zwemmen. Het zand is fijn, het water kalm en ondiep. Het is ook een uitstekende plek om ontspannende of juist opwindende watersporten te beoefenen.

 

Mensen zijn aan het suppen op het meer van Sanguinet.

© Waterplezier aan het meer van Sanguinet

Biscarrosse (of ‘Bisca’ voor insiders) omvat een meer (waar in de jaren 30 watervliegtuigen landden), een stad, een strand en een badplaats voor zowel jongeren als gezinnen, met leuke activiteiten voor elke smaak en voor alle leeftijden. Een rustige plek voor een strandvakantie aan de Atlantische Kust van Frankrijk. Via de fietspaden kun je de stad, de oevers van het kanaal en het meer, het dennenbos en het uitgestrekte zeestrand verkennen. De zee is ideaal voor een duik in de golven, het meer daarentegen is juist heel rustig. In de zomer ontmoeten toeristen en de lokale bevolking elkaar in cafés om elkaar te leren kennen, om te praten over de tradities van de Gascogne en de harswinning of om verhalen met elkaar te delen.

Meer informatie: https://www.biscagrandslacs.co.uk/

Nog meer zin in …

 Shoppen 

 Fietsen