Heb je zin in afwisselende activiteiten tijdens je campingvakantie aan de Franse Atlantische kust? Van zeilen en surfen tot paardrijden op het strand en culturele activiteiten: de Atlantische kust biedt vele mogelijkheden voor gezinsvriendelijke activiteiten die je uitstekend kunt combineren met een campervakantie. Geniet van dat gevoel van vrijheid op een comfortabele plek op de beste locaties, vaak meteen naast het strand met heerlijk uitzicht op zee. Beleef je vakantie in harmonie met de natuur en met avonturen waar je lang aan zult terugdenken.

1) Hijs de zeilen, de oceaan op

Trossen los! Trotseer de golven en ervaar de ruimte op de oceaan tijdens een zeiltocht. Het havenstadje Les Sables d’Olonne in de Vendée, de thuishaven van de beroemde solozeilrace Vendée Globe, geldt als het mekka van de zeilsport. Beleef bijvoorbeeld met Sports Nautiques Sablais de leukste zeilavonturen op de Atlantische Oceaan en leer in een cursus van een halve dag de belangrijkste kneepjes van de zeilsport. Je stapt met onvergetelijke herinneringen weer aan wal.

Campings in de buurt met camperplaatsen:

 

 • Camping Huttopia Noirmoutier ***, Ile de Noirmoutier:
  Parkeer je camper op een van de toerplaatsen langs het strand Plage des Sableaux en geniet van het uitzicht op zee. Je staat hier tussen zee, bos en zoutmoeras, met het strand letterlijk direct naast de deur. Met de fiets ben je in 10 minuten in het centrum van Noirmoutier-en-l’Île.
 • Toerplaats in het centrum van La Tranche sur Mer:
  Tussen 1 april en 15 september biedt het camperpark in het centrum van La Tranche sur Mer, naast het stadion, 80 toerplaatsen voor campers met faciliteiten en loosplaatsen. Dankzij de schaduwrijke plaatsen, de centrale ligging en de nabijheid van een supermarkt valt deze locatie zeer in de smaak bij vele vakantiegangers.
Drie zeilboten in de zee in Les Sables d'Olonne.

Kamperen en zeilen: een perfecte combinatie in Les Sables d’Olonne.
© A. Lamoureux

Luchtfoto van een camping in Les Sables d'Olonne, Frankrijk.

Een heerlijk terrein direct aan de Atlantische Oceaan: de camping La Dune des Sables in Les Sables d’Olonne
© Camping La Dune des Sables

2) Talmont-sur-Gironde: een van de mooiste dorpjes in Frankrijk

Een foto van een gebouw in Talmont-sur-Gironde in Frankrijk.

Talmont-sur-Gironde
© CDT 17

De ingang van Camping La Maurie in Saint Georges d’Oléron.

Le Transat / Camping La Maurie in Saint Georges d’Oléron
© camping La Maurie

Wie graag met een caravan of camper reist, wil ook graag het land en de mensen nader leren kennen. Een must-see in Charente-Maritime is het dorp Talmont-sur-Gironde, gelegen op een landtong en omgeven door zee. Maak een wandeling door dit dorpje dat zo typisch is voor Charente-Maritime aan de oever van de Gironde-monding, 15 km ten zuiden van Royan. Vanuit de kleine haven slenter je naar de resten van de Tour Blanche en verder naar de romaanse kerk Sainte-Radegonde uit de 12e eeuw. Adem de atmosfeer in van de steegjes met hun stokrozen, het dorpsplein met de honderd jaar oude lindeboom en de ouderwetse winkeltjes. Je begrijpt wel waarom Talmont-sur-Gironde geldt als een van de mooiste dorpjes in Frankrijk.

Campings in de buurt met camperplaatsen:

 

 • Camping CĂ´te de BeautĂ© ***, Palais-sur-Mer:
  Deze camping ligt op slechts 300 meter van het heerlijke zandstrand, direct aan een fietsroute van ongeveer 30 kilometer langs de kust en door de bossen. Vlak bij de camping vind je diverse mogelijkheden voor sportbeoefening zoals golf, tennis, paardrijden en watersporten. De camping biedt afgescheiden, rustige plaatsen voor campers, caravans en tenten, met schaduw of in de zon.
 • Le Transat / Camping La Maurie ***, Saint Georges d’OlĂ©ron:
  De rustige en gezinsvriendelijke camping vind je in het midden van Île d’Oléron op een natuurlijk terrein van 3 hectare, op slechts 5 minuten van de zandstranden en de haven Port du Douhet. Naast toerplaatsen en vakantiehuisjes heeft de camping ook een speciale aanbieding voor campers: 10 euro per nacht in het laagseizoen, 20 euro per nacht in het hoogseizoen.

3) Een surfcamp-ambiance en vintage-stijl

Surfers treffen overal langs de Franse Atlantische kust optimale omstandigheden aan om zich met de golven te meten. Neem jij altijd je surfplank mee in je camper, caravan of woonmobiel? In de Gironde vind je alle ingrediënten voor een perfecte surfvakantie: campings direct naast de beste surfspots, vele surfscholen, hippe surfcafés in vintagestijl en natuurlijk veel surfshops. Op de campings ontmoet je veel andere surffanaten, met wie je ervaringen kunt uitwisselen of samen de golven berijden. Ten noorden van de surfspot Lacanau ligt Le Gurp, een nog vrij ongerept strand, dat zeer populair is bij surfers. De Le Gurp Surf School brengt sinds 1999 beginnelingen en gevorderden de fijne kneepjes van het surfen bij.

Campings in de buurt met camperplaatsen:

 • Camping municipal du Gurp **, Grayan-et-l’HĂ´pital:
  1000 toerplaatsen midden in een dennenbos en daarom aangenaam schaduwrijk en koel. Rechtstreekse toegang tot het strand met strandwacht. Deze plek is zeer in trek bij surfers. De camping biedt een sportanimatieteam, culturele evenementen, minigolf, tennis en basketbal. Winkels, restaurants en fietspaden bevinden zich in de directe omgeving. Reserveren niet nodig!
Het strand en de zee in Gironde aan de Atlantische Kust van Frankrijk.

De stranden in de Gironde, zoals Le Gurp, zijn populair bij surfers
© camping municipal Le Gurp

Camping municipal du Gurp in Grayan-et-l’Hôpital.

Camping municipal du Gurp in Grayan-et-l’Hôpital
© camping municipal Le Gurp

4) In galop over de stranden

Twee mensen rijden paard op het strand aan de Atlantische Kust van Frankrijk.

Te paard beleef je de stranden van de Atlantische Oceaan op een heel andere wijze.
© Sebastien Chebassier

Camping Le Saint-Martin in Moliets-Plage.

Camping Le Saint-Martin in Moliets-Plage
© Camping Le Saint-Martin

Hoe lijkt het je om te paard over de zandstranden van de Atlantische kust te galopperen? Veel paardenliefhebbers dromen van paardrijden op een strand, een ervaring waarbij je vanaf de paardenrug geniet van de zilte oceaanlucht en de branding. Aan de Franse Atlantische kust lijken de eindeloze stranden van Les Landes hiervoor speciaal te zijn aangelegd. De manege Marina in Mimizan biedt eendaagse tochten aan, maar ook meerdaagse paardrijvakanties voor kleine groepen waarbij je met een ervaren gids over de stranden van de Côte d’Argent rijdt.

Campings in de buurt met camperplaatsen:

 

 • Camping Sylvamar *****, Labenne:
  Zeer comfortabele en ruime toerplaatsen in de natuur voor campers, caravans en tenten direct aan zee. Met onder meer een grote waterattractie, restaurant, animatie, fietsverhuur, watertappunt en vuilwaterafvoer. Nieuw in 2021: staanplaatsen van 120 m² groot met privésanitair!
 • Camping Le Saint-Martin ****, Moliets Plage:
  Terrein van 18 hectare direct aan de Atlantische Oceaan, midden in de bossen van Les Landes. Deze gezinsvriendelijke camping is geopend van Pasen tot Allerheiligen en een paradijs voor natuurliefhebbers. Toerplaatsen van 80 tot 150 m², met of zonder stroom, in de zon, halfschaduw of schaduw. Er is ook een zone voor water tappen en vuilwaterafvoer.

Wil je nog verder zoeken naar andere campings?

Een groot aanbod van campings aan de Franse Atlantische kust, met huuraccommodaties (stacaravan, chalet e.d.) of toerplaatsen voor caravan, camper of tent, vind je op:

www.camp-online.nl 

 

Titelfoto: © Camping La Dune des Sables