Denk je aan een huwelijksreis of een andere gelegenheid om met je geliefde op reis te gaan? Aan de Franse Atlantische kust vind je niet alleen zee, natuur, traditie en historie, maar ook talloze mogelijkheden om samen romantische dagen door te brengen. Hier geven we je 6 suggesties voor een huwelijksreis of romantisch weekend waarbij je gegarandeerd weer vlinders in je buik krijgt. Een wandeling in het maanlicht aan de voet van de Pyreneeën? Een gezellig verblijf in een voormalige boerderij? Heerlijk ontspannen met thalassotherapie of een aperitief in een traditionele vissershut direct aan zee? De Franse westkust tussen La Baule-Guérande in het noorden en Hendaye in Frans-Baskenland biedt vele ideeën voor een onvergetelijke vakantie en couple. Naast de liefde voor elkaar vinden jullie hier zeker ook een nieuwe liefde: die voor de Franse Atlantische kust!

1) Wellness met z’n tweeĂ«n in Loire-Atlantique

Van Pornic, Les Sables-d’Olonne en La Baule tot Saint-Jean-de-Monts en Pornichet: thalassotherapie wordt in Loire-Atlantique en VendĂ©e aangeboden in vele plaatsen en centra. Deze behandeling op basis van zeewater helpt niet alleen bij aandoeningen zoals reuma en huidziekten, maar heeft ook een stimulerende werking op je stofwisseling en bevordert ontspanning. In het voormalige casino van Pornic vind je tegenwoordig het thalassokuuroord Alliance Pornic. Met kuren en pakkingen op basis van zeewier, hydromassages, zeewaterbassins, hammam en ayurvedische behandelingen vormt deze oase een rustpunt in alle gewoel.

Thalassotherapie in Pornic

 

Twee mensen drinken thee bij een wellness in Pornic.

Ontspannen op adem komen: wellness met z’n tweetjes in Pornic
© Alliance Pornic, J. HIHN

2) Biologisch onderkomen in de natuur: de Ferme du Marais Girard in de Vendée

Vakantiewoningen in La Ferme du Marais Girard.

Samen op vakantie in een liefdevol gerestaureerde voormalige boerderij.
© La Ferme du Marais Girard

In een eerder leven was dit vakantieverblijf in Bretignolles-sur-Mer een boerderij aan de kust in de VendĂ©e. Nu koppelt deze unieke ecolodge de traditionele rustieke architectuur aan een innovatieve houten constructie waarmee het geheel perfect in het landschap past. Damien Lamy en zijn vrouw MarylĂšne Papin hebben de hoeve wakker gekust uit een lange slaap en hun dromen in werkelijkheid omgezet. Het oude gebouw dat lange tijd in onbruik was, behield zijn karakter en nieuwe gebouwen zijn verrezen met hoge eisen aan een zo natuurlijk mogelijke manier van bouwen. Voor het natuurlijke zwembad ziet het echtpaar af van zout en chloor, de villa’s en studio’s zijn bekleed met hout en worden beschut door hoog riet en gras en via een panoramavenster komt de natuur naar binnen in de woningen. Een perfect onderkomen voor quality time met z’n tweeĂ«n!

Romantische vakantie midden in de natuur:

 

3) Romantiek op palen: een nacht boven de zee in een carrelet

Carrelets zijn de markante traditionele vissershutten op palen, die je bijvoorbeeld langs de kust van het departement Charente-Maritime vindt. Pure romantiek, vooral bij zonsondergang! De lange loopplanken en vierkante vissersnetten zijn daarnaast zeer geliefde motieven voor fotografen. Als je een uniek stekje zoekt om te vissen of voor een romantisch aperitief met zonsondergang aan zee, kun je bijvoorbeeld in Esnandes, Angoulins of Fouras-les-Bains zo’n vissershut huren. Dit kost ongeveer 60 euro voor drie uur en de carrelets zijn te gebruiken van drie uur vóór hoogtij tot drie uur erna.

Een aperitief op een carrelet:

  • Carrelet d’Esnandes
    In de baai van Aiguillon vind je de combinatie van zout water uit de oceaan en zoet water uit de Marais Poitevin. Met wat geluk tref je in je net diverse vissen en schelpen of schaaldieren aan, zoals tong, harder, paling, fluwelen zwemkrab, grijze garnalen, kokkels of venusschelpen.
    Maison de la Baie du Marais Poitevin
    Parvis de l’église – 17137 Esnandes
    Tel.: + 33 5 46 01 34 64 – E-mail:  esnandis@orange.fr 
  • Carrelet Angoulins
    Deze vissershut is ideaal voor vissen of ontspanning of zelfs een overnachting. De hut ligt tussen La Rochelle en Chatelaillon, Pointe du Chay in Angoulins sur Mer, tegenover Île d’Aix, Fort Boyard en Fort Enet.
Charrelets boven de zee aan de Atlantische Kust van Frankrijk.

De carrelets in Fouras zijn geliefde onderwerpen voor romantische foto’s.
© Caroline Jarry

4) Toevluchtsoord voor stellen: het hotel Ville d’Hiver in Arcachon (Gironde)

Het zwembad van het hotel Ville d’Hiver.

Het hotel Ville d’Hiver is een betoverende vakantiebestemming in de gelijknamige wijk in Arcachon.
© pmonetta

De wijk Ville d’Hiver (‘winterstad’) in Arcachon heeft een bijzondere aantrekkingskracht. Tussen de ongeveer 300 majestueuze villa’s in belle-Ă©poquestijl ligt het HĂŽtel Ville d’Hiver. Het complex, dat ooit werd gebruikt als waterbekken voor het waterbedrijf Compagnie GĂ©nĂ©rale des Eaux, is van historisch belang. Na een grondige restauratie hebben de huidige eigenaren Olivier en NathalĂšne Arnoux dit hotel met 13 kamers om weten te toveren tot een ontmoetingspunt voor kunstenaars. De ambiance wordt gekenmerkt door tentoonstellingen, kleine concerten en literaire bijeenkomsten. Het interieur is elegant en excentriek Brits tegelijk.

Gezellig cocoonen in Arcachon:

 

  • HĂŽtel Ville d’Hiver
    Een charmant hotel met spa en diverse mogelijkheden tot genieten voor stellen.

    HĂŽtel Ville d’Hiver
    20 Avenue Victor Hug, 33120 Arcachon
    Tel.: +33 5 56 66 10 36  – E-Mail: contact@hotelvilledhiver.com

    5) Samen surfen en yoga: de Wood’n Sea Surf Lodge in Les Landes

    De naam Wood’n Sea Surf Lodge in Les Landes maakt wel duidelijk wat je kunt verwachten: houten chalets midden in een dennenbos op enkele minuten lopen van de zee en surfen als essentieel element van dit bijzondere vakantieverblijf vlakbij Hossegor. In veel opzichten doet de lodge denken aan een jeugdherberg, met een keuken voor alle gasten en recreatiezalen. Maar daarnaast biedt de Surf Lodge ook veel comfort en gelegenheid om met z’n tweeĂ«n alleen te zijn, met aandacht voor gezondheid, sport, lekker in je vel zitten en meegaan met de stroom, tijdens gemeenschappelijke yogasessies op het strand of een strandwandeling in de ochtend. Als je dan nog dichter bij de natuur wilt zijn, kun je in het ForĂȘt des Landes, het grootste aaneengesloten bosgebied van West-Europa, heerlijk ontspannen in het groen.

    Campings in de buurt met camperplaatsen:

     

    • Wood’n Sea Surf Lodge

      Wood: omringd door dennen met de sfeer van een houten chalet.
      Sea: vlakbij de oceaan, waar je de branding hoort wanneer je naar bed gaat en weer wakker wordt.
      Surf Lodge: perfect voor iedereen die wil (leren) surfen.

      Wood’n Sea Surf Lodge

      6 Rue de Baye
      40130 Capbreton

      Tel.: +33 6 80 83 00 32 – E-Mail: contact@woodnsea-lodge.com

    Een hottub en strandstoelen in een lodge in Landes.

    Na een dag vol surfplezier kun je hier heerlijk met z’n tweeĂ«n relaxen.
    © WOOD-N-SEA-SURF-LODGE_Landes Atlantique Sud

    6) Romantisch wandelen in het maanlicht in Frans-Baskenland

    Twee mensen kijken uit over de oceaan aan de Atlantische Kust van Frankrijk.

    Samen wandelen in Frans-Baskenland
    © CDT64 P.Gaillard

    Als de avond valt in Frans-Baskenland gaan jullie over oude smokkelaarspaadjes op weg naar de bergtoppen. De maan is jullie begeleider op deze bijzondere Ă©n romantische wandeling. Als jullie boven zijn, wordt jullie inspanning beloond met een panoramisch uitzicht over de kust, de Atlantische Oceaan en de omliggende bergtoppen. Deze wandelingen bij maanlicht duren ongeveer vier uur en worden bij voorkeur gedaan met een gids die niet alleen de weg kent, maar ook veel kan vertellen over de flora en fauna.

    Wandelingen bij maanlicht:

     

      Titelfoto: © Caroline Jarry Otro