Leestijd: 2 minuten
Een groot verlangen naar de Atlantische kust in Frankrijk kun je proberen te stillen door de Atlantische kust in huis te halen. Dat kan bijvoorbeeld met de affiches en accessoires van Marcel Travel Posters. Julien Veril en zijn team creëren in Hossegor (Les Landes) prachtige motieven in een vintage stijl.

In deze collectie vinden liefhebbers van de Franse Atlantische kust de prachtigste thema’s, van surfers en strandstillevens tot elegante en bruisende steden zoals Biarritz of Bordeaux of bezienswaardigheden uit de natuur, zoals de Dune du Pilat.

De elegante, kleurrijke vintage look van de motieven, allen ontworpen door Julien Veril zelf, is geïnspireerd op oude reclamecampagnes. Met deze motieven wil Julien de realiteit van de plaatsen en hun atmosfeer overbrengen, maar ook de emoties die ze bij de vakantiegangers oproepen.

Vitage poster van het strand in Frankrijk.
Vintage poster van het strand in Frankrijk.
Vitage poster van het strand in Frankrijk.
Vitage poster van het strand in Frankrijk.

Foto’s: Marcel Travel Posters

Design 100 % made in France – in Hossegor

Na het begin in 2015 is de kleine start-up uitgegroeid tot een echt familiebedrijf. Julien Veril werkte daarvoor als grafisch ontwerper voor een bedrijf dat zich specialiseerde in de verkoop van surfartikelen. Een verzoek om ontwerpen te maken die waren gebaseerd op de reisaffiches van vroeger wekte zijn interesse. Geleidelijk groeide dit uit tot een fascinatie en de wens om nog meer motieven te ontwerpen, die hij ook steeds vaker zelf aan de man bracht. Alle affiches worden gecreëerd en geproduceerd in Frankrijk, in de regio Les Landes.

Nieuwsgierig? Deze link brengt je direct naar de webshop van Marcel Travel Posters: marcel-travelposters.com/

Vintage poster van Charante-Maritime in Frankrijk.

De traditionele vissershutjes ‘Les Carrelets’ in Charente-Maritime
(Foto: Marcel Travel Posters)

Bron titelfoto: Marcel Travel Posters